Herstel yoga
Herstel yoga is een zachte vorm van yoga die gebruikt wordt bij mensen met of herstellende van kanker of chronische aandoeningen. Bij herstel yoga maken we gebruik van yoga asana’s, ademtechnieken, meditatie en mindfulness en ontspanningsoefeningen. Deze combinatie van mind en body technieken helpen om het zelf herstellend vermogen  van het lichaam te versterken en gezondheids- en psychische klachten te verminderen.

Al deze onderdelen van herstel yoga helpen om lichaam en geest meer in balans te brengen. Je leert je lichaam te ontspannen en geest even tot rust te brengen, het immuunsysteem wordt actiever en het kan stress verminderen. Hierdoor kan herstel yoga heel waardevol zijn om de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

Waarom herstel yoga?
Na in 2021 zelf borstkanker te hebben gehad heb ik door yoga mijn lichamelijke klachten kunnen verminderen. Daarnaast mijn bewegingsruimte kunnen vergroten en uiteindelijk weer spierkracht kunnen opbouwen.

Vaak worden er na of tijdens behandeling jarenlang klachten ondervonden zoals vermoeidheid, slapeloosheid, pijn, angst, verminderde conditie en stijfheid. Herstel yoga kan dan een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere zorg en ondersteunend zijn om lichaam en geest meer in balans te brengen. 

 

 

Herstel yoga start met een persoonlijke intake en privé les om zo je klachten, mogelijkheden en doelen te bespreken. Daarna kun je kiezen voor een individueel begeleidingstraject of voor oefenen in een kleine groep.

Voor de intake en privéles betaal je € 59,50. Volg je daarna lessen in groepsverband betaal je €15,- per les. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op.