Waarom kinderyoga?
Ik ben gestart met kinderyoga om dit als ondersteuning tijdens het coachen te kunnen gebruiken. Gaandeweg kwam ik er achter dat kinderen, ook buiten de kindercoaching, veel hebben aan yoga. Ze vinden de yogalessen leuk en ervaren wat zij met bewust ademhalen kunnen bereiken.

Kinderen hebben tegenwoordig vaak een volle agenda, ze moeten steeds meer en worden doorlopend aan prikkels blootgesteld. Om te voorkomen dat je overloopt door prikkels of te veel stress opbouwt is het belangrijk om te luisteren naar je lijf, yoga kan hierbij helpen als ontspanning.

Spelenderwijs leren kinderen yoga houdingen en oefeningen en ervaren wat er gebeurd bij een bewuste ademhaling. In de lessen werk ik met een vaste lesopbouw waarin we; gronden, opwarmen, yogahoudingen doen, één of meer samenspellen doen, oefenen met ademen en mediteren. Dit alles doen we aan de hand van een verhaal of avontuur waarbij niets moet en veel mag.

Kinderyoga zorgt voor flexibiliteit en kracht in het lichaam, het verhoogt het concentratievermogen en zorgt voor ontspanning. Tijdens de oefeningen maar natuurlijk ook tijdens de meditatie ervaren de kinderen de kracht van stilte.

 

Voor een losse yogales betaal je € 7,50.

Volg je een blok van 6 lessen dan betaal je € 42,-.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor een kinderfeestje, workshops of andere mogelijkheden. Wil je meedoen met de les of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.